Allmänt

Dags att väcka bloggen

Det blev en lång paus men nu gör jag ett nytt försök. Bloggen ser för närvarande inte ut riktigt som jag vill, men min administratör och IT-rådgivare, dvs äldste sonen jobbar med den. Det går bl.a. inte att kommentera så för tillfället hänvisar jag till min epost Pulchella@live.se  Mycket av innehållet behöver jag uppdatera men det får komma efterhand.

Att bloggen haft paus betyder inte att mitt handarbetande haft paus. Det har blivit klädsömnad till mig själv  och familjen, knyppling, trädgårdspysslande, promenader m.m.

Före bloggpausen lade jag mycket tid och arbete på ett projekt, som jag hade för avsikt att presentera här när jag var klar, men av olika skäl blev det inte så. Projektet har fått vila länge, men det har känts dumt att inte fullfölja när jag ändå hade kommit långt. Det som fick mig att ta upp det igen var uppropet i den här bloggen http://prematurbarngavle.blogspot.se/

Prematurkläder i egna modeller var nämligen mitt insomnade projekt. I mina lådor låg det en mängd provmodeller av västar, tröjor, bodies och mössor i olika storlekar men även färdiga plagg. En hel del verkade användbart och tillsammans med nysydda plagg kunde jag strax före jul skicka iväg en låda med bodies, byxor och mössor till Gävle. Så småningom hoppas jag få höra lite om hur mina plagg fungerar på riktiga små barn.

Allt eftersom kommer jag att berätta mer om hur jag tänkt med mina prematurkläder, men nu är det godnatt!

Bloggpaus

Det har blivit en lång paus i mitt skrivande här men syr gör jag fortfarande! Ska jag vara helt ärlig passar bloggande med täta uppdateringar inte mig riktigt.  Jag har alltid gillat att skriva och arbetar mycket med mina texter, men därför tar skrivandet också mycket tid och kraft. Med de begränsningar som sjukdom gett mig prioriterar jag ofta att lägga krafterna på annat, bl.a. motion, handarbetande, läsande. Jag syr fortfarande en del barnkläder men framförallt till mig själv – då får jag i bästa fall plagg som passar!

Jag ger inte upp den här bloggen ännu men kanske blir det i annan form så småningom.

Sommarförsäljning hos Styv kuling

Även det här året finns mina sommarplagg till försäljning hos Styv kuling, en av hamnbodarna i Nynäshamn.  Där finns också fina handvävda trasmattor, kassar, pärlor, smycken, souvenirer och så förstås innehavaren Johns egen konst. Titta in i boden om du har vägarna förbi!  Kommer du inte dit men vill köpa av mina plagg så kan du maila mig .

Glada dinosaurier

Vem kan motstå Johanna Ahlards glada dinosaurier i bomullsjerseyn Jurassic som Znok tagit  i produktion? Tyget tog slut så fort att jag inte hann beställa det i första omgången, men i andra omgången höll jag mig framme. Det blev även en bit matchande grön till kantning m.m. Nu har jag sytt upp sex tröjor i storlek 86-116 samt shorts i storlek 98 och tights i storlek 104 och 116.

Fina små hjärtan

Det sommarfräscha hjärtetyget är en jersey som jag beställde från Sydrömmar. Hittills har jag använt den till tre tunikor i storlek 86, 98 och 110 och en beställd body i storlek 62.  Bilden på tunikan i storlek 98 är lite oskarp och bodyn glömde jag  helt bort att fotografera, men plaggen är jag nöjd med!

Sommarfiskar

Behovet av att köpa tyg är konstant och när det kommer nya fina barntyger kan jag rakt inte stå emot. I våras föll jag för Folklore fish som Strömming tagit in och då inte bara till barnkläder utan också till mig själv. Trikån var mycket skön att arbeta med och jag är riktigt nöjd med resultatet. Min egen topp bygger på mönster från både Allt om handarbete och Qttobre och mina egna ändringar för att för att passa mina konstiga mått. Barntröjorna är gjorda efter mitt eget mönster i storlek 110 och 116.

Tillbaka igen…

Det blev ett långt uppehåll i bloggandet, men arbetet med mitt projekt har ändå fortsatt under våren. När ett nödvändigt sybehör tog slut för mig blev det stopp och så var det dags för sommarplaggen. Till hösten tar jag nya tag med projektet och räknar med att kunna visa upp ett färdigt resultat!

Arbete pågår

Trots att jag inte kan visa upp några ny plagg har jag varit fullt sysselsatt med sömnadsprojekt. Jag håller på att konstruera mönster för mitt nya projekt  och då kan det se ut så här på mitt höj- och sänkbara arbetsbord, dvs strykbrädan. Med skärmattan ovanpå blir den en alldeles utmärkt ståarbetsplats där jag kan rita mönster, skära till, nåla och rent av stryka när det behövs. Ja , strykning utan skärmatta förstås! Arbetsytan blir ju inte så stor men räcker bra för barnplagg och med lite god vilja även vuxenplagg.

Men allt arbete kan jag ju inte göra på papperet utan det har blivit protyper och provande och ändrande och nya protyper och provande och ….. Syrummet är fullt av nästan färdiga plagg i billigt tyg. Några är jag ganska nöjd med men jag är inte beredd att visa upp dem riktigt än.

Samtidigt passar jag på att träna på täcksömsmaskinen. Ibland går det bra, men idag kom vi inte alls överens. Jag försökte sy snäva svängar med kedjesömmen och det trasslade till sig gång på gång. Bandkantaren har inte kommit än och det blir intressant att se hur det går med den. Det är just till kantbanden jag behöver den nya maskinen mest, men det tycks ju också vara det som är svårast att få ordning på.  Visst är det mycket som blir fint med den här maskinen, men nog känns overlocken viktigare – den kan jag inte vara utan!

Julledigt

Nu blir det uppehåll i sömnaden över jul och i stället ska jag umgås med familjen. Syrummet har för övrigt just nu återtagit sin roll som pojkrum även om pojken fyllt trettio. Sängen får han alltid behålla, men annars blir han långsamt utträngd av tyger, tråd och symaskiner. Fast det gäller att hålla sig väl med honom eftersom han är administratör för den här sidan! Hittills har det gått bra och han gör snällt vad jag ber honom om! Tack Anders!

Täcksömsmaskinen anlände till sist men jag har inte hunnit använda den så mycket. En tröja till mig själv har jag fållat och nederkanten blev jättefin. Lite trixigare var det med ärmfållarna där det var mindre plats. Efter jul ska jag träna mer och även beställa en kantbandstillsats som kommer att behövas till de projekt jag planerar för det nya året. Till dess

GOD JUL

Julmarknadsbild

Så här såg mitt hörn ut på julmarknaden.

Go to Top