Body

Body för prematurbarn

Ekologiskt bomullsinterlock i vitt med tryckt mönster med små bilar i turkosblått och gulrosa. Snedknäppt modell med tryckknappar och raglanärm. Plats för en vuxen hand i ärmen när barnet ska kläs. Platta raglansömmar och mjuka sömmar i övrigt.

Material: interlocktrikå i ekologiskt odlad bomull. Tvätt 40 grader.
Storlek: 44/Nr 50  Det var vad jag hade tänkt, men passar nog  bättre till kortvuxen men knubbig baby i storlek 50
Pris: 190 kr

Body för prematurbarn

Mjuk interlocktrikå i vitt med rosa och beige mönster.  Snedknäppt modell med tryckknappar och raglanärm. Ärmen ger plats för en vuxen hand när barnet kläs. Platta sömmar (flatlock) i raglansömmarna och mjuka sömmar i övrigt.

Material: bomullsinterlock. Tvätt 40-60 grader
Storlek: 44/Nr 49  Snarare storlek 50 för kort och knubbig baby
Pris: 190 kr

Body

Body i mjuk vit interlock med mönster i rosa och beige. Snedknäppt modell med ett lager tyg över magen. Isydd ärm med plats för en vuxen hand när barnet ska kläs.

Material: bomullsinterlock. Tvätt 40-60 grader.
Storlek: 50/Nr 48
Pris: 190 kr

Bodymodeller

Den senaste tiden har jag arbetat med att få fram bra mönster till body. Mina handböcker i mönsterkonstruktion tar inte upp just body. Till den övre delen har det varit naturligt att utgå från mina tidigare mönster på tröjor och koftor fast i lite snävare modell. Till byxdelen har jag jämfört med  köpta plagg  och färdiga mönster och måttabellerna i mina böcker och har nu kommit fram till modeller  jag tror på. Halsringningar, ärmar och knäppning kan ju utformas på olika sätt och jag har provat olika varianter.

För de minsta barnen tycker jag att omlottmodellen med knappar eller knytband är bra på många sätt, men den kan bli lite varm med dubbla tyglager över magen. Med prematurbarn kan det bli krångligare att få in de sladdar och slangar som kanske behövs i en omlottbody. Av dessa skäl har jag även gjort mönster till en snedknäppt body.

För något större barn brukar det gå bra med helt framstycke  med knappar i  halsringningen eller med s.k. kuverringning. Efter många försök har jag nu fått till en kuvertringning som sitter som jag vill.

Hittills har jag mest använt isydd ärm i mina plagg, men nu testar jag även med raglanärm. Den känns smidigare till de minsta plaggen och det blir lättare att sy flatlock som ger platta sömmar. Nyfödda och i synnerhet för tidigt födda barn har känslig hud och jag vill få sömmarna så mjuka som möjligt. Jag har valt att göra vikt ärmfåll i de minsta storlekarna   – det blir mjukare än med mudd. Ärmarna är så pass vida att det går att få in en vuxen hand när barnen ska kläs på. För större barn kommer jag att sätta mudd i ärmkanten.

Go to Top