Det var ett tag sedan det blev något skrivet här, men jag har lite för många projekt på gång just nu. Ett av  dem har varit att få fram ett  bra grundmönster på långbyxor till mig själv,  med hjälp av Öbergs Mönsterkonstruktion för damkläder. Jag är både kort och rund så det blev många justeringar. Det blev en enkel modell med resår i midjan som följer midjemåttets växlingar och dessutom avskyr jag att sy i blixtlås. Min gamla trotjänare till symaskin, en grön Husqvarna Automatic  fungerar fortfarande bra på många sätt, men blixtlåsfoten kommer jag inte riktigt överens med, så jag funderar på att komplettera med en modernare symaskin. En covermaskin att bandkanta med lockar också, men det verkar inte vara så lätt att få det att fungera bra. Tvillingnålen har sina poänger den också! För drygt ett år sedan skaffade jag mig en overlockmaskin, Brother 3034D och är mycket nöjd med den. Nu är det rena nöjet att sy i trikå och det har blivit lite tröjor till mig själv den senaste tiden.

När mina barn var små sydde jag en hel del till dem, men sen har det mest blivit husbehovssömnad av gardiner m.m. och lite kläder till mig själv. Nystarten i mitt sömmande kom efter kontakt med Röda korset och deras babypaket för två år sedan. I dessa paket ingår skjortor, byxor, mössa, kofta, blöjor, handduk, tvättlappar och en filt. Vid det här laget har jag sytt bra många skjortor, byxor och blöjor. Allt sys i skänkt material och ett mjuktvättat påslakan kan bli 8-10  utmärkta små babyskjortor, som de här på bilden.

Arbetet med  Röda-kors-plaggen har fått mig att gå vidare med egen produktion av barnplagg och konstruktion av egna mönster. Det har gett mig ett nytt intresse och har gjort det lättare att acceptera att jag blev tungen att gå i pension i förtid.