Archive for juni, 2010

Sommarförsäljningen i gång

Den senaste månaden har jag haft fullt upp med att sy så bloggandet har fått ligga nere. Nu har hantverksboden öppnat och jag har suttit där tre av mina dagar. Det började lite stillsamt med dåligt väder och måttlig försäljning, men i går sålde jag två av mina plagg och en hel del annat.

De plagg jag lämnat till boden är dels sommarplagg som jag sytt tidigare – en del finns här i bloggen och dels de nysydda plaggen nedan i bloggen. Nu tar jag paus med barnkläderna om jag inte får beställningar och tänker sy till mig själv som omväxling.

Klänning i turkos

Till det här tyget ville jag ha en puffigare ärm så jag fick rita nytt ärmmönster. Det  är en klar fördel att inte vara bunden till färdiga mönster och att kunna förändra grundmodellerna. Tyget är en stuvbit som räckte till två klänningar i storlek 110 och 116 och en tunika till mig själv i betydligt större storlek.  I tygförrådet finns samma mönstring  i rödlila nyanser.

Vågor och moln

 

De här tygerna från JNY design var inte några favoriter från början, men när jag väl började sy i dem kändes de mycket bra. De vågade linjerna  i jersey från JNY kompletterades med enfärgad trikå i bottenfärgen på olika sätt som klänning, tunika, tröja, shorts och tights i storlek 92 till 116.

Molntyget i interlock är underbart mjukt och blev till tre klänningar  med kuvertringning i storlek 68, 74 och 80.

Djungeltröjor

Djungeltyget i interlock från JNY design var roligt att arbeta med – ingen tröja blev den andra lik. Olika delar av motivet hamnade mitt fram och muddarna blev gröna eller röda. Storlek 74, 80 och 86.  Alla är sålda.

Även på sommaren kan det behövas en långärmad tröja.

Tröjor med tåg och husvagnar

Trikån med nattåg kommer från Jofotex och har använts till fyra tröjor i storlek 86-104 och body i storlek 56 och 62. Tröjorna kompletteras med shorts eller kjol i svart.

Jerseyn ”Ingrids husvagnssemester” kommer från JNY design räckte till fyra tröjor i storlek 86-104 med turkos kjol eller shorts som komplettering.

Det kändes bra att sy plagg som inte var så tydligt könsbundna! Ja kjolarna lär väl mest tilltala flickorna förstås…
Ett antal plagg är sålda.

 

Go to Top