Archive for november, 2010

I väntan

I syrummet hänger det halvfärdiga klänningar och travarna med tillklippta plagg växer, allt i väntan på att min beställda Brother coverstitch ska anlända! Hittills har jag nöjt mig med tvillingnål i den vanliga symaskinen, men nu kunde jag inte hålla mig längre. Overlocken får jobba på det som går och så får fållarna vänta tills det nya underverket kommer hem. Förhoppningsvis har jag den här om en vecka.

Julförberedelser

Mina julförberedelser startade på Syfestivalen i Älvsjö  i början av november. Jag kommer att ha barnkläder i hamnboden vid julmarknaden 4-5 december och behövde komplettera tygförrådet. Det var många tyger som frestade, men till slut bestämde jag mig för de här till julplaggen:

 De söta små drakarna i en mjuk och skön interlock kommer från Znok. Både den enfärgade röda velouren och hjärtevelouren kommer från Mjuka tyger och är i fin kvalitet.

Den blommönstrade lila velouren fanns på flera ställen och även den matchande enfärgade.

Röda moln från Jny för kommande projekt och en mönstrad jersey från MG till mig själv fick också följa med hem.

Min höstutmaning

I höst har jag börjat med något som jag haft lust att pröva i många år. Jag håller på att lära mig knyppla! Det började med att jag kom över en liten knyppeldyna på second hand till ett mycket måttligt pris. Under sommaren försökte jag på  lära mig på egen hand men gick faktiskt bet. Som tur var hittade jag en studiecirkel och det här är vad jag producerat hittills i höst. Första försöket ligger längst bak, ojämt och med lite extrahål och det senaste ligger längst fram, bättre men inte felfritt. Nej, detaljbilder blir det inte, men jag är glad att både ögon, händer och hjärna klarar av det! Svårigheter är ju till för att övervinnas och knypplandet passar mig. Nu har jag bytt mig till en större och bättre dyna mot sex par yllestrumpor, dock inte hemstickade.

Och vad gör nu ett inlägg om knyppling i en blogg om barnkläder, frågar vän av ordning. Det kan man aldrig veta, kanske kommer det en förklaring så småningom…

Go to Top