Archive for december, 2010

Julledigt

Nu blir det uppehåll i sömnaden över jul och i stället ska jag umgås med familjen. Syrummet har för övrigt just nu återtagit sin roll som pojkrum även om pojken fyllt trettio. Sängen får han alltid behålla, men annars blir han långsamt utträngd av tyger, tråd och symaskiner. Fast det gäller att hålla sig väl med honom eftersom han är administratör för den här sidan! Hittills har det gått bra och han gör snällt vad jag ber honom om! Tack Anders!

Täcksömsmaskinen anlände till sist men jag har inte hunnit använda den så mycket. En tröja till mig själv har jag fållat och nederkanten blev jättefin. Lite trixigare var det med ärmfållarna där det var mindre plats. Efter jul ska jag träna mer och även beställa en kantbandstillsats som kommer att behövas till de projekt jag planerar för det nya året. Till dess

GOD JUL

Julmarknadsbild

Så här såg mitt hörn ut på julmarknaden.

Julmarknad

I helgen är det julmarknad i Nynäshamn och jag kommer att ha  barnkläder i samma hamnbod som tidigare, Styv kuling. Det blir plagg i rött, grönt och lite brunt i velour och interlock och det känns som en väl sammanhållen ”kollektion”. Jag har haft fullt upp med att sy och eftersom min nya täcksömsmaskin ännu inte kommit fick jag plocka fram tvillingnålarna igen. En del plagg var klara sen tidigare, bl.a. fyra tröjor i djungelinterlock.  Till de spritt nya plaggen har jag använt hjärtevelouren och drakinterlocken – båda i jättefin kvalitet som det var en njutning att arbeta med. Det blev fyra velourklänningar i storlek 62, 74, 98 och 116 och två små jackor med helröda byxor i storlek 55 och 62. Av spillbitar har jag sytt fyra små babymössor och det finns trikå kvar till två små plagg eller en klänning i max storlek 92. Draktrikån har hittills blivit till två bodys i storlek 68 och 74 och den räcker till ytterligare några plagg. Det var bråttom när jag skulle ta bilderna så bildkvaliteten är inte den bästa.

Go to Top