Trots att jag inte kan visa upp några ny plagg har jag varit fullt sysselsatt med sömnadsprojekt. Jag håller på att konstruera mönster för mitt nya projekt  och då kan det se ut så här på mitt höj- och sänkbara arbetsbord, dvs strykbrädan. Med skärmattan ovanpå blir den en alldeles utmärkt ståarbetsplats där jag kan rita mönster, skära till, nåla och rent av stryka när det behövs. Ja , strykning utan skärmatta förstås! Arbetsytan blir ju inte så stor men räcker bra för barnplagg och med lite god vilja även vuxenplagg.

Men allt arbete kan jag ju inte göra på papperet utan det har blivit protyper och provande och ändrande och nya protyper och provande och ….. Syrummet är fullt av nästan färdiga plagg i billigt tyg. Några är jag ganska nöjd med men jag är inte beredd att visa upp dem riktigt än.

Samtidigt passar jag på att träna på täcksömsmaskinen. Ibland går det bra, men idag kom vi inte alls överens. Jag försökte sy snäva svängar med kedjesömmen och det trasslade till sig gång på gång. Bandkantaren har inte kommit än och det blir intressant att se hur det går med den. Det är just till kantbanden jag behöver den nya maskinen mest, men det tycks ju också vara det som är svårast att få ordning på.  Visst är det mycket som blir fint med den här maskinen, men nog känns overlocken viktigare – den kan jag inte vara utan!