Archive for juli, 2011

Sommarförsäljning hos Styv kuling

Även det här året finns mina sommarplagg till försäljning hos Styv kuling, en av hamnbodarna i Nynäshamn.  Där finns också fina handvävda trasmattor, kassar, pärlor, smycken, souvenirer och så förstås innehavaren Johns egen konst. Titta in i boden om du har vägarna förbi!  Kommer du inte dit men vill köpa av mina plagg så kan du maila mig .

Glada dinosaurier

Vem kan motstå Johanna Ahlards glada dinosaurier i bomullsjerseyn Jurassic som Znok tagit  i produktion? Tyget tog slut så fort att jag inte hann beställa det i första omgången, men i andra omgången höll jag mig framme. Det blev även en bit matchande grön till kantning m.m. Nu har jag sytt upp sex tröjor i storlek 86-116 samt shorts i storlek 98 och tights i storlek 104 och 116.

Fina små hjärtan

Det sommarfräscha hjärtetyget är en jersey som jag beställde från Sydrömmar. Hittills har jag använt den till tre tunikor i storlek 86, 98 och 110 och en beställd body i storlek 62.  Bilden på tunikan i storlek 98 är lite oskarp och bodyn glömde jag  helt bort att fotografera, men plaggen är jag nöjd med!

Sommarfiskar

Behovet av att köpa tyg är konstant och när det kommer nya fina barntyger kan jag rakt inte stå emot. I våras föll jag för Folklore fish som Strömming tagit in och då inte bara till barnkläder utan också till mig själv. Trikån var mycket skön att arbeta med och jag är riktigt nöjd med resultatet. Min egen topp bygger på mönster från både Allt om handarbete och Qttobre och mina egna ändringar för att för att passa mina konstiga mått. Barntröjorna är gjorda efter mitt eget mönster i storlek 110 och 116.

Tillbaka igen…

Det blev ett långt uppehåll i bloggandet, men arbetet med mitt projekt har ändå fortsatt under våren. När ett nödvändigt sybehör tog slut för mig blev det stopp och så var det dags för sommarplaggen. Till hösten tar jag nya tag med projektet och räknar med att kunna visa upp ett färdigt resultat!

Go to Top